szerda, 29 február 2012 10:35

Thaiföld, Pattaya, szex-ipar, lányok

Írta:

Állok a Royal Cliff Beach Resort kilencedik emeletén, duplán szédítő a mélység, mert a szálloda egyébként is magaslaton van. Lent Pattaya, az egykori halászfalu, manapság a világ szex-iparának egyik központja, a százezer helyi lakos mellett folyamatosan háromszáz-négyszázezer, elsősorban nyugati férfi tartózkodik a városban, a pubok, go-go bárok, éjszakai klubok, erotikus revük, bordélyok száma felbecsülhetetlen, egymást érik, akárcsak az utcákon, strandokon, szórakozóhelyek előtt álldogáló, sétáló lányok.

Állok a Royal Cliff Beach Resort kilencedik emeletén, előttem, keletre a jobbnak mondott negyedek, elegáns szállodákkal, társasházakkal, jó strandokkal. Erre drágábbak az ingatlanok, jobb módúak az emberek, magas színvonalú az idegenforgalom, e szálloda medencéitől példának okáért lift vezet le a tengerparti strandokhoz, nagyon jó érzés igénybe venni, és fürdőgatyában, strandpapucsban közlekedni medence és tengerpart között.

Tőlem délre a vigalmi negyed, a szórakoztató negyed morajlik, dudaszó, kiáltozás, nevetés zaja hallatszik fel a magasba. A II. világháború idején Pattaya még kicsiny halászfalu volt, az amerikai hadsereg idehozta pihenni a sebesült tengerészgyalogosokat. Amikor a katonák jobban lettek, sebkötés helyett már szórakozásra, italra, lányokra vágytak. Így kezdődött.

A thai kultúra „kedvelői”

Manapság Pattaya (Thaiföld) a szexturizmus egyik világközpontja, évente férfiak milliói érkeznek ide a nyugati világból „tanulmányozni” a thai kultúrát. Günther nagypapa Hannoverből, Hugh bácsi Liverpoolból, Alberto Rómából, Yves Párizsból és Szása Moszkvából rendszeresen itt tölti vakációját, mert úgymond nagyon érdekli őket az ősi thai kultúra, a hagyományok, szokások. Óvatosan kell kezelni a vonatkozó felméréseket, statisztikákat, de Thaiföldön becslések szerint mintegy hétszáz-nyolcszázezer prostituált dolgozik, itt Pattayán, mindenesetre ezer és ezer lány űzi az ipart.

A kupinegyed központja a Walking Street és környéke, de a lányok alkonyat körül megszállják a kilométereken elnyúló, egyébként kitűnő homokú, vizű városi strand sétányát is. A prosti-hierarchia alján ők vannak, valamelyik go-go bárba bekerülni, színpadon táncolni már előrelépés, a hierarchia csúcsán a luxuslányok vannak, akik csak az elegáns, ötcsillagos hotelek vendégkörének thai kultúra iránt érzett olthatatlan tudásszomját elégítik ki.

A buddhizmus hatása

A thai lányok népszerűsége a relatív olcsóságukhoz képest abban is rejlik, hogy vidámak, mosolygósok, annyi unott bizonyosan nincs köztük, mint európai kollégáik között. A buddhizmus hatása nyomán is sokan úgy gondolkodnak, valami oka bizonyosan van, hogy prostituáltként dolgoznak, és egyébként is teljesen fölösleges olyan dolgokon keseregni, melyeken úgysem tudunk változtatni. Ezért a lányok többsége mosolygós, kedves, sokan egyenesen elégedettnek tűnnek. Nyilván üzletasszonyok is, pénzt akarnak keresni, ám nem tolakodóak, ha csak egy sört akarsz meginni valamelyik bárban, nyugodtan megteheted.

Magyar és lengyel újságírókkal, egy szakmai tanulmányút keretében érkeztem ide. Az egyik nap éppen születésnapom volt, valamelyik kollégámnak ezt elmondtam, utóbbi megsúgta idegenvezetőnknek, így egy bárban – kalauzunk fejébe vette, hogy mindent megmutat nekünk a városból, az erotikus show-műsorokat, a lányokat is beleértve -, azt vettem észre, hogy pezsgő durran, és a színpadon lévő zenekar dallal köszönt. Nem volt rossz érzés, miként nagyon tetszett az is, ahogy a bárban dolgozó lányok egymás után jöttek oda: „Happy Birthday, Peter”, csicseregték.

A lady boyok

Az üzlet virágzik, mindenki jól keres, a lányok, a futtatóik, a szórakozóhelyek, szállodák, hotelek, éttermek, kifőzdék, bárok, pubok, revük, kupik tulajdonosai, bérlői, a taxisok, a kölcsönzők… mindenki. A nyugati turisták elégedettek, utóbbiak közül sokak számára Pattaya a földi paradicsom, fiatal, kedves ázsiai lányok, elérhető árakon. (Egyelőre egy képet teszek fel a riporthoz, az egyik legszebb thai prostituáltét, akit fotóztam.) Vagy fiúk, mert a thai kultúrában – vallástörténelmi, szociológiai okokból is - nagy hagyományai vannak a férfiből lett lányok jelenségének, a lady boyoknak, és városi legendák sokasága kering nyugati turisták fatális tévedéseiről.

A lady boyok nagy része ugyanis valóban gyönyörű, és figyelmetlen, vagy már nem teljesen józan turista tényleg nagyon belenyúlhat. Javaslom az ádámcsutkák, a magasság, a vállak és a térdek figyelését, ezeken nem nagyon tud változtatni a legügyesebb plasztikai sebész sem. A szex-ipar mindenesetre nagyon pörög, köszöni, jól van, ide jár az egész álszent nyugati világ, a befolyásos, döntési pozícióban lévő emberek is, akik otthon álszent módon papolnak az ellen, amit itt Thaiföldön zavartalanul élveznek.

Megjelent: 9700 alkalommal