hétfő, 14 augusztus 2017 01:51

Rio de Janeiro: Jézus Krisztus utolsó megkísértése

Írta:

Brazíliában, Rio de Janeiróban, a Megváltó Krisztus szobránál odajött hozzám valaki. Azt kérdezte tőlem, hogy miért halnak meg a gyermekek, ha Isten végtelen jósága uralja a Földet. Bennem szakadt a szó. Majd azt válaszoltam, Jézus Krisztus negyven napig böjtölt a pusztában, utána a Sátán, a bukott ördögi herceg felvitte a Föld legmagasabb hegyére és azt mondta: neked adom ezt az egész világot, ha nekem szolgálsz. Mit mondott erre a Megváltó? Azt, hogy csak a te Urad imádd.

Ámen.

Meg, egyes

Akkor elvitte a Megváltót a Lélek a Pusztába, hogy az Ördögnek könnyebb dolga legyen.

Meg, harmas

Negyven nap, negyven éjszaka, negyven éhezéssel teli nap.

Kep, egy

Lucifer azt mondta: ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré. Jézus válaszolt: nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.

Kep, szaznegyvenot

Ezután magával vitte őt az Ördög a szent városba, annak is a legfelső tornyába. Így szólott: ha Isten Fia vagy, vesd le magadat.

Kep, meg

A Megváltó azonban képben volt, nem lehetett kifogni rajta. „Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!”

Meg, szazharrmincnyolc

Majd a Sátán megmutatta a Világ összes dicsőségét, országát, királyát, celebjét: mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem.

És Jézus nem mondta neki, hogy ne szórakozz már velem bakker, nincs  a te kezedben semmi. Isten fia is tudta, hogy a Sátán a Világ összes gyarlóságát, kivagyiságát, hiúságát, önzését, felfuvalkodottságát, egóját bírja. Mint mi, mindannyian, emberek.

Kep, szaznegyven

Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Kep, hom

Ekkor elhagyta őt az Ördög. Angyalok mentek oda, és Jézusnak szolgáltak.

Kep, szazotvenharom

Brazíliában, Rio de Janeiróban, a Megváltó Krisztus szobránál arra gondoltam, hogy az életem csak annyira legyen hosszú, hogy a kisfiamnak szolgálhassak vele.

Ámen.

Megjelent: 3799 alkalommal