vasárnap, 30 április 2023 16:26

Az európai Disneyland legjobb látványosságai

Írta:

Párizsba készülünk szeptemberben, és egész biztosan megnézzük a Párizs mellett található Disneyland Parkot, Walt Disney Studiost és a Disney Village-et. A legnagyobb a Disneyland Park, amely 1992. április 12-én nyitotta meg először kapuit.

A látogatókat annyi szórakoztató móka, látványosság, élmény, kaland várja, hogy érdemes már utazás előtt kicsit terveket készíteni a hatalmas komplexumok kapcsán. A Disney Village a főpark bejáratánál van, ide nem kell jegy, üzletek, éttermek sorakoznak egymás mellett, lehet enni-inni, vásárolni.

A Disneyland Parkba és a Walt Disney Studios-ba  napi jegy kell (persze, van lehetőség több napos jegyekre is). Nem árt tudni, milliók keresik fel évente (szerintem többen, mint az Eiffel-tornyot és a Louvre-t együttvéve), ezért tömeg és sorban állás van. Ezért úgynevezett „fast line” jegyet kell venni az interneten, előre, amivel kiküszöbölhető a várakozás. Természetesen méregdrága, most, 2023-ban egy embernek körülbelül nyolcvanezer és száztízezer forint között változik az ára.

Amikor belépünk a parkba, rögtön a főutcára (Main Street) jutunk, amely a Csipkerózsika kastélyig vezet (Sleeping Beauty Castle), franciául: Le Château de la Belle au Bois Dormant. A lenyűgöző épület a park szimbóluma, 16 tornya van, mégpedig azért, mert Csipkerózsika 16 éves volt, amikor megszúrta az ujját.

A főutcán van minden délután félhatkor a park figuráinak nagyon látványos felvonulása.

A főutcától jobbra található a Discovery Arcade, ahol közös fotót lehet készíteni a Csillagok Háborúja szereplőivel, űrhajóra szállhatunk, vagy a Star Wars hullámvasútra. (Star Wars Hyperspace Mountain)

A főutcától balra található a Frontierland-nek nevezett rész. Ennek szíve a Big Thunder Mountain, ami egy hullámvasút, de van Phantom Mansion szellemvasút és hajóval is meglehet kerülni a mesterséges tó nagy szigetét.

Ha innen tovább haladunk, Adventureland vár bennünket, a leghíresebb hullámvasútja az „Indiana Jones és a veszedelem temploma” (Indiana Jones et le Temple du Péril), amely egy titokzatos dzsungelen, titokzatos romokon keresztül repít át, és itt várnak a Karib-tenger kalózai is.

Megjelent: 3185 alkalommal

Kapcsolódó elemek